Muslimer hjælper jøder med at redde synagoge

MEC_SynagogeMuslimer
Af Bodil HM Olsen

En pengeindsamling i det lokale muslimske samfund har været med til at redde synagogen i Bradford fra at blive nedlagt. Den lille jødiske menighed i Bradford havde ikke råd til at genopbygge synagogen efter en omfattende vandskade. De så derfor ingen anden udvej end at lukke synagogen og sælge den. Men med hjælp fra blandt andet deres muslimske naboer er det nu muligt at genopbygge synagogen. Der har tidligere været sammenstød mellem medlemmer af de forskellige trosretninger i Bradford, og den uventede håndsrækning har derfor også været med til at bygge bro og skabe nye venskaber. Initiativtageren til pengeinsamlingen Zulfi Karim er sekretær i den lokale moske, han fortæller at han føler dybt i hjertet at dialog mellem trosretningerne er vejen frem for at undgå vold, vrede og intolerence.

Synagogen er ikke kun et samlingspunkt for jøder i området, den er også en vigtig del af Bradfords kulturarv.

Du kan læse mere her