Ecuador vil ikke bore efter olie

For at beskytte et område med fantastisk bio-diversitet og hele to indfødte folk, vil Ecuador ikke udvinde den olie, der ligger under junglen.

For første gang nogensinde vil et land ikke bore efter den olie, der ellers ville lune godt på statsbudgettet. Nede under Ecuadors Yasuni Nationalpark i Amazonas ligger 850 millioner tønder råolie, som bare venter på at blive brugt af os. Heldigvis synes Ecuador ikke at den enestående jungle, der ligger ovenpå, skal ødelægges af rørledninger, boretårne og skovrydning.

Pengene kommer til at mangle, så derfor vil Ecuador bede det internationale samfund om 3,6 mia USD – hvilket svarer til halvdelen af olieprisen i dag – over 13 år. Pengene skal bruges til vedvarende energiprojekter i hele landet.

Læs hele artiklen (på engelsk) > positivenews.org.uk