Pigerne lærer selvforsvar og vokser ved det

ENs Nausheen, en 14-årig Mumbai skolepige, demonstrerer de spark og slag, hun for nylig har lært, er der en mærkbar ændring i hendes kropssprog. Fra en genert, fnisende teenager bliver hun til en spirende superpige: på en eller anden måde virker hun højere, hendes holdning mere lige og hendes stemme højere. 

“Når jeg træner disse bevægelser, mærker jeg en bølge af kraft i mig,” siger hun. “Jeg føler, at jeg ikke har nogen frygt.”

Nausheen har lært kampsport – blandt andre begreber som samtykke og kommunikation – ved de gratis workshops hver anden uge, som den nonprofitorganisation MukkaMaar afholder på hendes regeringsskole i en overfyldt Mumbai-forstad. “Jeg har lært at være stærk og at møde folk med selvtillid,” siger hun, “uanset om det er mine forældre derhjemme eller fremmede udenfor.”

Lignende kurser holdes på 56 skoler i Mumbai.

Læs mere her

Skriv en kommentar