Antallet af selvmord halveret i Finland

Blandt de initiativer, der har været med til at skabe denne ændring, er det nationale selvmordsforebyggende projekt, som kørte mellem 1986 og 1996 og sænkede selvmordsdødeligheden med 13 %.

Succesen med dette program vurderes at hænge sammen med en forbedret behandling af depressiv lidelse, hurtigere og tidligere opdagelse og fremkomsten af ​​bedre behandlinger. Der blev også introduceret best-practice retningslinjer for, hvordan man behandler andre psykiatriske lidelser, herunder alkoholmisbrug og personlighedsforstyrrelser.

Selvom disse havde en positiv indvirkning, siger Timo Partonen, forskningsprofessor ved det finske institut for sundhed og velfærd (THL) at mange syge stadig ikke modtager nogen hjælp, fordi de ikke søger det, eller deres behandling bliver afbrudt.

Læs mere her.

Skriv en kommentar