De sørger for at landsbyen kan få rent og billigt vand

I Telangana, en tør sydindisk stat, der er berygtet for tørke, stryger en mand et kort ved en hæveautomat. I stedet for kontanter uddeler maskinen 20 liter rent drikkevand. Hæveautomaten er anbragt på en iJal-station (Mit vand), som drives af 31-årige Somarathi Sindhuja, en lille mor til to. Da hun oprettede det for syv år siden, havde hun ikke forestillet sig, at hendes startpenge på 2.000.000 Rs (lige under 2400 USD) ville hjælpe hende med at skabe, hvad hun i dag kalder sin “public service-virksomhed”, som leverer rent drikkevand inden for en to mils radius af hendes hjem i Warangal, Telanganas næststørste by. 

Sindhuja er en af ​​de 350 landlige vand-iværksættere, der er uddannet og støttet siden 2017 af Safe Water Network (SWN), en amerikansk nonprofitorganisation grundlagt i 2006 af den afdøde skuespiller og filantrop Paul Newman og andre borgerlige ledere. Iværksætterne køber eller stiller plads til vandfiltreringsudstyret og hæveautomaten samt råvandet. SWN giver dem den nødvendige uddannelse, tekniske support og vandbehandlingsekspertise. Ved at bruge alt dette er de i stand til at filtrere vand til internationale standarder for sikkert drikkevand og sælge det for den nominelle sum af Rs 5 ($0,07 US) for 20 liter. 

Læs mere her.