Militæranalytiker: Det kunne være meget værre

Militæranalytiker Peter Viggo Rasmussen følger meget med i hvordan krigene udvikler sig i verden. På den baggrund er det beroligende når han siger:

”Selv om det virker håbløst, når man sidder begravet i tragiske nyheder i fjernsynet, ser det store billede ikke så sort ud. Der er en skævvinkling i medierne. Det er svært at dække de steder, hvor der ikke har været krig i lang tid, der, hvor der ikke sker noget. Men siden Anden Verdenskrig er det i det lange lys kun gået i den rigtige retning på min kanal: Antallet af krige er faldet, og antallet af mennesker, der bliver dræbt i krig, er faldet. Det handler om det sted, man anskuer fra.”

Man må ifølge militæranalytikeren tænke som FN’s tidligere generalsekretær Dag Hammarskjöld, der sagde, at De Forenede Nationer ikke blev skabt for at få os i himlen, men for at frelse os fra helvede.

Når han skal udlægge, hvor vi kan finde håbet i en verden, hvor raketterne flyver, starter han med en forventningsafstemning. Sådan er han indrettet, siger han. Man må først se på realiteterne og så på, hvordan det historisk set går i forhold til dem, og når Peter Viggo Jakobsen ser gennem den linse, kommer han frem til denne konklusion: Det hele kunne have været meget værre. Dermed ikke sagt, at det ikke er forfærdeligt i Ukraine og Gaza. Det kunne bare have været meget værre,« siger han.

Læs hele hans analyse her.