Mexicos højesteret tillader abort

Mexicos højesteret har afkriminaliseret abort på føderalt niveau i en skelsættende dom, der markerede en afgørende milepæl i den globale kampagne for reproduktive rettigheder. Rettens afgørelse viser en forpligtelse til at beskytte menneskerettighederne for kvinder og individer, der kan bære en graviditet.

Informationsgruppen for udvalgt reproduktion (GIRE), en berømt menneskerettighedsgruppe dedikeret til at forbedre reproduktive rettigheder, indledte rettens appel, der resulterede i denne historiske dom. GIRE, overlykkelige over resultatet, udtrykte deres glæde på sociale medier og understregede beslutningens revolutionære magt.

Med denne beslutning er føderale sundhedsinstitutioner i hele Mexico nu forpligtet til at levere aborttjenester til kvinder og dem, der er gravide, efter behov. Dette er et kritisk skridt for at sikre, at reproduktiv sundhedspleje er tilgængelig for alle uanset deres geografiske placering eller omstændigheder.

Læs mere her.

Skriv en kommentar