Jødisk stemme for fred i Palæstina

Det jødiske organisation JVD (Jewish Voice for Peace) arbejder for våbenhvile og fred i Gaza og for retfærdighed for palæstinenserne.

Et meget vigtigt tema er at skille anti-zionisme (jødisk overherredømme) fra anti-semitisme (jødehad). De er selv anti-zionister og bruger mange af deres kræfter på at modgå de krigs-kræfter, der bevidst gør anti-zionisme til anti-semitisme.

Som de siger: “I denne tid med øget krise kan det være svært at forstå, hvor truslerne er, hvordan man forbliver sikker, og hvordan man modstår højreorienterede angreb. Så vi arbejdede sammen med vores partnere på PARCEO ressource- og uddannelsescenter for at sammensætte en kort forklaring: “Om antisemitisme, antizionisme og farlige konflikter.”

Læs mere her

En kommentar til “Jødisk stemme for fred i Palæstina”

 1. Ismer er jo ideologiske konstruktioner. Der har generelt ingen mening.

  Det eneste der har mening er at etablere fred. Det er revnede ligegyldigt og det er en ligegyldig diskurs med anti dit og anti dat.

  Det er ligegyldigt hvad man er imod.

  Hvad der virkelig har betydning er hvad man alle er for.

  Derfor er det kun vurdering at vi skal standse med at føde de mange ismer og anti-bevægelser men istedet at køre al energien ind i at skabe fred.

  Enhver krig er jo fodret som en kræftsvulst af anti-bevægelse.

  Dette er også irrelevant. Jeg siger ikke at konsekvenserne er irrelevante, for som oftest er det ultimative udtryk af anti-bevægelse død, krig og ødelæggelse.

  Så derfor er det mere væsentligt end noget, at positivt erkende hvad man er for, og sikre sig et det man er for, ikke er en skjult anti-bevægelse mod andre livsformer og sikre at den valgte udtryksform eller implementering ikke skader andre livsformer.

  Eksempelvis: at være for fred, kan dårligt træde nogen over tæerne. Hvis man derfor kan sikre sig at implementeringen af denne fred ikke skader andre livsformer så kan man sandsynligvis samle store skarer omkring dette ene, simple mål.

  Kærlig hilsen
  David Svarrer

Skriv en kommentar