Markant færre dør af malaria

Det amerikanske tidsskrift Science skriver, at verdens første malariavaccine over de seneste fire år har reduceret børnedødeligheden i Afrika med 13 procent. Det er markant. Det er Verdenssundhedsorganisationen WHO, som har lavet undersøgelsen. Malaria stjæler mere end 600.000 liv om året, og langt de fleste af dem tilhører børn. Ét barn dør på grund af malariaparasitten hvert femte minut, men det kommer snart til at ændre sig.

Næste år er det planen, at vaccinen skal bruges i endnu 17 afrikanske lande, og der er flere gode nyheder i den forbindelse.

FN’s uafhængige børneorganisation, UNICEF, er verdens største indkøber af vacciner og har netop underskrevet en vigtig aftale med verdens største vaccineproducent. Den ligger i Indien og producerer en ny vaccine mod malaria, som kommer til at supplere den vaccine, som allerede nu virker. UNICEF har aftalt med virksomheden, at de køber den i stor stil mellem 2024 og 2028 – og allerede begynder at bruge den fra næste år.

Der sker generelt spændende ting på vaccinefronten i Afrika. Det er ikke så længe siden, at Ghana begyndte at bygge landets første vaccinefabrik. Den kan blive vigtig i fremtiden, for det er både billigere og lettere at producere og uddele vacciner lokalt i stedet for at importere dem.

Kilde: Zetland

Læs også fra Verdens Bedste Nyheder