Israel-Hamas-krigen: Tiden er til eftertanke

Forfatteren og foredragsholderen Paula Larrain har i Altinget en tænksom kommentar i forbindelse med krigen i Mellemøsten:  ”Når danske politikere vil straffe alle palæstinensere for Hamas’ terrorisme, er de historieløse og uden principper. Hvornår har kollektiv straf nogensinde hjulpet på andet end den kortsigtede hævnfølelse”

Overrabbiner Jair Melchior siger det på en anden måde:

“Selvfølgelig skal man også have sympati med palæstinenserne, men man skal ikke have noget som helst sympati med Hamas. Det er meget vigtigt at adskille de to ting klart. Palæstinenserne er ikke Hamas, og Hamas er ikke palæstinenserne.” Sagt til Berlingske.

En tæppebombning af Gaza, hvor halvdelen af befolkningen består af børn, vil medføre en boomerang af fordømmelse rettet mod Israel, hvorved vi – igen – kan starte forfra med en ny hadspiral.

Uretfærdigheder er der nok af til at holde hadet vedlige.

Læs hele kommentaren her