Nytænkning i arkitekturen køler byerne

Med de stigende temperaturer er der brug for køling i byerne, der ikke kræver energi. I Houston, USA har de gode erfaringer med “selvkølende” betonvægge. De har en markant formet form, der fungerer varmeafvisende. “På en måde fungerer væggen lidt som en meget stor radiator,” forklarer Phu Hoang, grundlægger og direktør for Modu Architecture Studio. Det ujævne mønsters dybe riller giver mere overfladeareal til varmeafledning. Overraskende nok har test vist, at dette revolutionerende design, som Modu lavede i samarbejde med det klimafokuserede ingeniørfirma Transsolar , kan holde bygningens indre op til 10 grader køligere end standard flade vægge. 

En anden teknik er ​​hvide vægge der reflekterer sollys. Det er et andet vigtigt aspekt af arkitekturen i denne bemærkelsesværdige bygning. Arkitekterne tog det et skridt videre ved at bruge en maling , der ikke kun reflekterer sollys, men også afviser snavs. Denne smarte løsning sikrer, at de miljømæssige fordele holder uden behov for omfattende vedligeholdelse.

Derudover har strukturen to dusin arkitektoniske finner, der giver skygge til vinduer. Desuden har hver butik en lille have med skyggegivende planter som jasmin, der til sidst vil sprede sig til finnerne. Disse miljøansvarlige designkoncepter blander form og funktion for at give et behageligt og bæredygtigt miljø for lejere og besøgende.

Læs mere her.