Mere hamp og træ – mindre beton, stål og stenuld

Klimakrisen betyder, at vi skal væk fra cement, stål og stenuld. Nu skal danske tømrere lære at arbejde med halm og hamp, og det er måske starten på en mindre klimarevolution i det danske byggeri.

På et værksted på Aalborg Universitet i Sydhavn står fremtiden og troner på 36 paller.

På pallerne står hver sin lille bid af forskellige vægkonstruktioner med rammer af træ, så man kan se tværsnittet, og for den uindviede ligner fremtiden her lidt et skiveskåret sommerhus sat op på rækker og geled.

I virkeligheden er alle vægstykkerne bygget til lejligheden af danske tømrerlærlinge som en del af et forskningsprojekt, der både skal gøre forskere klogere på, hvordan man bedst kan bygge fremtidens boliger, men også være med til at bane vejen for en mindre klimarevolution i den danske tømreruddannelse – og accelerere den grønne omstilling i byggesektoren.

Læs mere her.

Skriv en kommentar