Tandlægen er også stedet for mental sundhed

At gå til tandlægen gør mange mennesker ængstelige. Men det kan være det første skridt i at få mental sundhedspleje.

Mange af os frygter at bruge tid i tandlægestolen. Men det er også et overraskende godt sted at tale om mental sundhed: Tandlæger ser patienter regelmæssigt og ofte i længere tid end andre former for lægebesøg, hvilket skaber en mulighed for at opbygge en fortrolig forbindelse. 

Det er derfor, Asian Health Services, et sundhedscenter i Oaklands Chinatown-distrikt, har integreret oral og adfærdsmæssig sundhedspleje. Patienter udfylder en mentalsundhedsundersøgelse som en del af deres indtagsskema, og tandplejepersonalet får undervisning i, hvordan man taler med patienter, der viser tegn på depression. Af de 300 til 400 patienter, som Asian Health Services screener årligt, henvises omkring 7 procent til rådgivning. 

Læs mere her.