Psykisk syge kommer på “Bed and Breafast” og det hjælper dem

Der er en stor risiko for at mennesker der har været i psykiatrisk behandling får tilbagefald fordi de sendes for tidligt hjem. Afklaret, men ikke rask. I Le Mars, Iowa har man fundet en løsning, der har vist sig succesfuld.

En aflastning, en slags ”Bed and Breakfast” der tilbyder et kortsigtet, hjemligt, nærende miljø for mennesker, der oplever en mental sundhedskrise, men ikke har brug for øjeblikkelig lægehjælp. Ved pusterum bliver patienterne behandlet som gæster, siger fortalere, og de kan føle sig hørt og bevare deres værdighed uden at skulle afgive deres tøj og andre ejendele.

“Det er en virkelig vigtig brik i det større puslespil om, hvordan man kan forbedre sundhedsplejen og reducere selvmordsrisikoen, fordi der er en ‘trafikprop’ i selvmordsforebyggelse,” sagde Jane Pearson, formand for National Institute of Mental Health Suicide Research Consortium.

Læs mere her.