Hunden kan give mennesket længere liv og undgå at vi får hjerteproblemer

En hund kan være menneskets bedste ven, men ny forskning viser, at elskede kæledyr kan tilbyde meget mere end selskab. Ifølge to nye undersøgelser udført af American Heart Association (AHA) kan hundeejerskab være forbundet med længere liv og bedre kardiovaskulær sundhed, især for overlevende hjerteanfald og slagtilfælde, der bor alene. 

Efter at have sammenlignet sundhedsresultaterne for overlevende af hundeejere og ikke-hundeejere efter hjerteanfald eller slagtilfælde, fastslog forskerne, at hundeejere oplevede lavere dødsrater som følge af hjerte-kar-sygdomme. Og selvom det stadig er svært at påpege den præcise forklaring bag fordelene, kan årsagen skyldes en stigning i fysisk aktivitet og et fald i depression og ensomhed blandt hundeejere, hvilket tidligere undersøgelser har bekræftet. 

Læs mere her