Lån et menneske på biblioteket

Man skal ikke dømme en bog efter dens omslag. Man skal ikke dømme et menneske efter dets fremtoning.

Det er baggrunden for Menneskebiblioteket, der er grundlagt i København i år 2000 og i dag er bredt ud over 80 forskellige lande. Human Library en non-profit organisation, der ønsker at fjerne stereotyper og misforståelser om visse forhold gennem menneskelig interaktion. 

Du benytter Human Library ved at de”låner” dig en person. Du går ind, du sætter dig ned med en, der lever med for eksempel bipolar lidelse , og du taler. I en ærlig, åben og godmodig dialog lærer du personen at kende, og hvordan han lever med sin tilstand. Du vil måske lære, at en person, der lever med bipolar lidelse, ikke er så mentalt ustabil eller skrøbelig, som andre måske har troet. Faktisk lærer du, hvor modstandsdygtige, hvor trofaste de er i deres omsorg for sig selv. Du lærer også, at mennesker, der lever med bipolar lidelse, generelt er ret intelligente. 

Læs mere her om organisationen, der sikrer ”udlånet” og læs mere her om hvordan initiativet omtales i mediet Optimist Daily.