Endeligt farvel til sprøjtemiddel der truere bier

For at stoppe udryddelsen af bier og insekter har EU-domstolen indført et endeligt forbud mod et bestemt stof i sprøjtemidler.,

Nu er det slut med at give dispensation til sprøjtemidler, som slår bier ihjel. I slutningen af januar slog den Europæiske Unions Domstol nemlig fast, at EU-lande ikke længere må give dispensation til at bruge sprøjtemidler, som indeholder neonikotinoider. Det skriver Dagbladet Information.

Egentlig blev stoffet forbudt i EU i 2018, men alligevel har myndigheder i flere lande som Østrig, Frankrig, Danmark og Storbritannien givet dispensationer til at omgå forbuddet. I Danmark er det især på raps- og roemarker, at landmændene alligevel har fået lov at bruge sprøjtemidlet, men det er nu endegyldigt slut.

Læs mere her.