Jøder og palæstinensere for fred og forsoning

Når vi hører om Israel og Palæstina p.t. handler det mest om konflikt og udsigt til konfliktoptrapning med den nye højre-ortodokse Netanyahu-regering.

Vi hører ikke om de mange bestræbelser, der er for forsoning og menneskerettigheder under overfladen.

En af disse organisationer er Parents Circle, der består af lige dele palæstinensere og israelere, hvoraf mange direkte eller indirekte har mærket smerten ved at have mistet et familiemedlem grundet terror fra den modsatte side. Alle har valgt empatien og viljen til forsoning udfra forståelsen af at hævn og konfliktoptrapning ikke virker. Basis er 600 familier, der hver på egen krop har mærket smerten.

PCFF har konkluderet, at processen med forsoning mellem nationer er en forudsætning for at opnå en bæredygtig fred. Organisationen udnytter således alle tilgængelige ressourcer i undervisning, folkemøder og medier til at udbrede disse ideer.

Læs mere her.

PCFF er blot en af flere organisationer der – på tværs af de religiøse skel – arbejder for forsoning. Her er link til Jewish Voice foir peace.