Ny præsident i Brasilien er win-win-win

Det var på mange måde glædeligt at Lula vandt præsidentvalget i Brasilien. Ikke alene har han lovet at stoppe afskovningen af regnskoven og sikre en større social retfærdighed i landet. Præsidentskiftet åbner op for genåbning af en handelsaftale, der har været lagt på is siden 2019 som følge af den tidligere brasilianske præsident Jair Bolsonaros ulovlige afskovning af Amazonas.  

Det drejer sig om Mercosur-aftalen, der også omfatter Argentina, Uruguay og Praaguay. Den kan  kan blive vigtig for EU af tre årsager: Vi bliver mindre afhængige af Kina og Rusland, aftalen bidrager til den grønne omstilling, hvor EU-lande kan sælge bæredygtige løsninger, der skaber job i EU. Det er en win-win for alle.

Læs mere i denne kommentar.

En kommentar til “Ny præsident i Brasilien er win-win-win”

Der er lukket for kommentarer.