Den grønne kong Charles

Så fik Storbritanien en grøn konge. Da kong Charles den 3. var prins sagde han bl.a. i forbindelse med Extinction Rebellions aktioner “Jeg forstår fuldstændig frustrationen. Folk bør virkelig få øjnene op for , hvor fortvivlede mange unge mennesker er.” Han har initieret The Prince of Wales ‘ Business and sustainability programme” hvor tusindvis af erhvervsfolk er blevet uddannet i bæredygtighed – og aktivt i andre sammenhænge vist sin forståelse for alvoren for klimaet.

Det har ikke bare været snak. Han har f.eks. installeret solceller og varmepumper på sin residens i London, nedsat sit forbrug af kød og mejeriprodukter.

Det skal blive interessant at følge hans samarbejde med den nye premierminister Liz Truss der bl.a. har ophævet det britiske forbud mod fracking (udvinding af skiferolie) og stillet spørgsmål ved klimastrategien om nul CO2-udledning i 2050.

Læs mere her.