Lille bolig, men store muligheder for fællesskab

Vindmøllebakken i Stavanger, Norge, er et nyligt afsluttet boligprojekt designet af det norske arkitektfirma Helen & Hard . Den implementerer ” Gaining by Sharing “-modellen for samfundsengagement og identificerer som et “intentionelt fællesskab.” Lille bolig, men store muligheder for fællesskab..

Samfundet består af 40 co-living enheder, fire rækkehuse og ti lejligheder, som alle er privatejede og er udstyret med deres egne konventionelle faciliteter såsom køkkener og badeværelser. Forskellen er, at boligerne alle er samlet omkring 5.382 kvadratmeter med fælles rekreations-, spise-, have- og fritidsarealer.

“Gaining by Sharing”-modellen adresserer, hvordan samfundet er blevet svigtet af den måde, tingene tidligere er blevet bygget og struktureret på. Dagens boligmodel tager ikke højde for familier, der deler børneopdragelsesansvar, eller dem med raske medlemmer af ældre generationer , der ønsker at bo hjemme i længere tid for at afværge ensomhed . Denne type ukonventionelle samfund kræver ukonventionelt arkitektonisk design.

Læs mere her.