Europas sorte havn skal gøres grøn

Rotterdam Havn er et trafikknudepunkt i forsyningen af det europæiske kontinent med fossil energi, men havnen leder nu efter de løsninger, der kan transformere den fra sort til grøn. En stor dansk erhvervsdelegation besøgte det rotterdamske industriflagskib.

I 2030 skal hollænderne have gennemført CO2-reduktioner for 49 procent sammenlignet med 1990-niveauet. Men regeringens egen klimarådgiver har slået fast, at det ikke kan lade sig gøre med det nuværende tempo, hvor de i øjeblikket har nået en reduktion på bare 25 procent.

Oven i det har den igangværende energikrise medført, at hollænderne nu skruer gevaldigt op for landets kulproduktion, som ellers var aftagende.

Så “værsgo, Danmark,” siger de. “Vis os, hvordan man gør vores havn grøn”.

Læs mere her.