Klimatilpasning med gode synergieffekter

I Rebild kommune har de sat gang i et perspektivrigt klimatilpasningsprojekt.  Der bliver både skabt plads til klimasikring og regnvandshåndtering sammen med højere biodiversitet, forbedret vandkvalitet og rekreative områder.

Klimasikringsprojektet, kaldet Mastrup-projektet, er et samarbejde mellem Rebild Kommune og Rebild Forsyning. Det er et godt eksempel på, hvordan der kan findes synergier ved samarbejdet omkring regnvandshåndtering og klimatilpasning. Projektet er designet til at håndtere fremtidens klimaudfordringer og området forventes at kunne håndtere en 20 årshændelse. Området skal både håndtere regn- og klimavand fra omkring 20 % af Støvring by. Det kommer blandt andet til at betyde færre oversvømmelser og at klimavandet ikke overbelaster bækken, da det tilbageholdes i området og langsomt ledes videre. Læs mere her.

2 kommentarer til “Klimatilpasning med gode synergieffekter”

  1. Velkommen, Albert, på holdet. Jeg vil meget gerne arbejde sammen med dig i jagten på de positive nyheder.
    I første omgang vil det være fint at du bare leder og sender til mig kontakt@positivenyheder.dk. Senere kunne vi mødes -gerne fysisk – og se hinanden i øjnene.

Der er lukket for kommentarer.