Shell etablerer kæmpe-vindmøllepark ved Sydkoreas kyst

Ud for Sydkoreas kyst er olieselskabet Shell i gang med at etablere en kæmpe vindmøllepark der forventes at give op til 4,65 terawatt energi årligt 一 eller nok til at drive mere end en million husstande.

Der er tale om en flydende offshore-platform , der adskiller sig fra de fleste andre havvindmøller, som normalt er bygget på havbunden. I et flydende design er møller på platforme sikret til havbunden gennem linjer og ankre. Fordelen ved denne innovation er, at det gør det muligt for vindmølleparker at være placeret væsentligt længere væk fra kystlinjen, hvor der er stærkere og mere konsekvent vind.

Selvom byggeriet kan være vanskeligere, har offshore-vind potentiale til større effektivitet. Shells nye retning tyder på, at der blandt de store olieselskaber endelig kan vilje vilje til at fremme vedvarende energi frem for at hindre deres vækst – så længe det er rentabelt at gøre det. Læs mere her.