Indfødt modstand mod fossile projekter, har haft stor effekt

Indfødt ledet modstand mod fossile brændstofprojekter i Nordamerika har forhindret emissioner svarende til 400 kulfyrede kraftværker.

Det viser en fælles rapport fra Indigenous Environmental Network og Oil Change International, en nonprofit, der fremmer grøn energi. Den analyserede den indflydelse, som indfødt modstand havde på foreslåede fossile brændstofprojekter i USA og Canada, og fremhævede 20, der er blevet aflyst eller forsinket efter protester fra indianergrupper.

Tilsammen ville de skrinlagte projekter have udgjort hvad der svarer til 25 procent af USA’s og Canadas årlige emissioner, vurderer rapportens forfattere. Deres resultater er velkomne nyheder, efter at det blev afsløret, at rekordmange miljøaktivister blev dræbt i 2020 . 

“Indfødte samfund, der modsætter sig olie-, gas- og kulprojekter på tværs af deres territorium, demonstrerer ægte klima -lederskab,” sagde Kyle Gracey fra Oil Change International. “At respektere og ære oprindelige folks visdom og suverænitet er en vigtig løsning på klimakrisen.”

Kilde: Positive News

En kommentar til “Indfødt modstand mod fossile projekter, har haft stor effekt”

  1. Det er en god nyhed. Jeg vil af den grund handle i Rema og støtte op om klimaforbedringerne. Tak Rema.

Der er lukket for kommentarer.