Mindre had – mere systemkritik

To politiske kommentatorer fra hver sit politiske hjørne skaber lige nu sensation i USA. Krystal Ball er progressiv politisk kommentator, mens indisk-amerikanske Saagar Enjeti er mere konservativt orienteret journalist. Sammen udgjorde de indtil for nyligt et morgensegment på nyhedswebsitet The Hill, hvor de med charme, intellekt og velplaceret, tordnende kritik revsede systemiske funktionsfejl i samfundet på så forløsende en måde at det fik segmentet til at eksplodere i popularitet. De har altså fokus på systemfejl og politisk dumhed mere end hvorvidt man er højre eller venstreorienteret og det kan amerikanerne godt lide.

Deres formidling og tydelige foragt over for infrastrukturen bag gængse informationsstrømme bunder i en tiltrængt og befriende kritik af den åbne hemmelighed, at en lille håndfuld konglomerater har stort set total kontrol over det medielandskab vi kender, særligt i USA, og hvordan dette indiskutabelt skaber ugunstige kår for ægte undersøgende journalistik.

De har nu valgt at gå solo med deres politiske talkshow Breaking Points, og efter blot en uge er de blevet den mest downloadede politiske podcast i USA.

Kilde: Actual News