Holland har succes med at sende afviste asylansøgere tilbage

I Holland vender 10 gange så mange afviste asylansøgere tilbage til deres hjemland end de gør i Danmark. Hvordan kan det hænge sammen, spørger netmediet Zetland og har fået det svar at en restriktiv udlændingepolitik skal gå hånd i hånd med tillid, retfærdighed og åbenhed.

I Holland får mennesker, der er afvist en mulighed for at dygtiggøre sig, få job, bo i samfundet, sende børnene i skoler og være en ligeværdig del af sundhedssystemet. Pisk og gulerod følges.

De afviste asylansøgere inddrages selv i processen med, hvad der skal til, for at de igen kan vende tilbage, og i deres arbejde sættes der et beløb af som de vil kunne tage med sig den dag de skal tilbage til deres fædreland. Som den hollandske forsker Arjen Leerkes fastslår når man isoleres i et fængselslignende forhold mister man troen og energien på at man nogensinde vil kunne magte at vende tilbage.  Læs eller lyt her.