Hjemløse bygger velfungerende samfund under motorvejen

Under en motorvejssoverføring i West Oakland har 4000 hjemløse fundet sammen og har bygget et samfund op. Det sker takket være en koalition af NGOer der har et fokus på hjemløshed. Boligerne er lavet af  “cob”, en blanding af organiske materialer, herunder sand, ler, vand og halm, som giver det midlertidige kvarter sit navn: “Cob on Wood” -centret.

Cob on Wood-centret har mange nyttige faciliteter til hjemløse, herunder varmt brusebad, et fuldt udstyret køkken, en sundhedsklinik, en udendørs pizzaovn og en gratis “butik”. Man kan navigere i området via sten- og grusstier, mens man beundrer blomster og grøntsagshaver, der ligger langs dem. Myndighederne kunne med loven i hånd have lukket initiativet men har valgt at anerkende det. Læs og kig på de skønne billeder.

Centret udviklede sig som reaktion på hjemløshedskrisen i Oakland, som kun er blevet forværret af Covid-19-pandemien.