Vindmøllerne styrkede landsbyfællesskabet

Når der kommer vindmøller bliver husene usælgelige og vingerne vil larme. Sådan var meldingen forud for de vindmøller, der i 2018 blev sat op i Sæd-Ubjerg ved den dansk-tyske grænse. De gik præcist omvendt: 

Lars Thomsen, der var med til at etablere vindmølleparken fortæller: “Fra at vi i årene fra 1993 – 2018 havde et omsætning af huse på max. 5 om året eksploderede det i 2019 med 20 solgte boliger og i 2020 med 10 solgte boliger. Hvorfor? ”Fordi vi i landsbyen formåede at samle kræfterne og skabte en udvikling til gavn for fællesskabet og samværet for byens borgere.”

Jens Vesterholm fra EDC Vesterholm Aps siger:

“For nogle år siden var en del købere, som spurgte ind til vindmøllerne ved Sæd, da vi solgte en villa på Grøngårdvej, som lå forholdsvis tæt på vindmøllerne. Dette oplever jeg ikke i dag. Fokus er nu rettet mod alle de dejlige ting Sæd by har formået at rejse i kernen af byen – det er det, der nu er fokus på og som folk bemærker. ”

Lars Thomsen fortæller videre: ”Byens Torv er omdrejningspunktet med de 3 stærehoteller, som er flittigt besøgt 8 måneder om året, vores multibane, vores bryghus/museum og de øvrige aktiviteter på pladsen. Desuden har vi en af Tønders fedeste legepladser, som lokale og gæster benytter flittigt. Til juni åbner vi for vores Informationscenter og grøn energi kun 400 meter fra en af de store 150m høje Vestas vindmøller i Vindtved.”

Læs mere om samarbejdspartneren Energileg her.

Få inspiration her:

.