“Latter er vigtigst når presset er størst”

Ari Honarvar, der har levet i Irak under krigen, har gjort sig observationer, som vi kan bruge når det ser mørkest ud:

Men selv med disse eksterne udfordringer observerede jeg nogle få voksnes evne til at overraske og bruge alle tilgængelige ressourcer til den essentielle opgave at styrke glæde, stabilitet og en sans for humor. Stillet over for madrationering eksperimenterede de med nye opskrifter. Stillet over for blackout i krigstid fortalte de historier og reciterede digte. Da truslen om bombning truede, fortalte de vittigheder og fik alle til at grine, indtil vores øjne løb i vand. Sikker på, dette fik os alle til at føle os bedre i øjeblikket. Forskning viser er at glæde og latter er afgørende for at opbygge modstandskraften og modstandsdygtighed og endda øge vores immunitet og generelle sundhed .

Læs mere her.