Flere kvinder i de fattigste lande bruger prævention

Flere og flere kvinder i verdens fattigste lande har nu muligheden for at vælge, hvornår og hvor mange børn de gerne vil have. En ny rapport fra FN-projektet Family Planning 2020 viser, at antallet af kvinder, som bruger prævention i verdens 69 fattigste lande, er steget fra 260 millioner i 2012 til 320 millioner i 2020. Læs mere her.

En kommentar til “Flere kvinder i de fattigste lande bruger prævention”

 1. Ja men vi som har gennemlevet den vestlige medicins misbrug af deres magtpositioner til at fokusere ensidigt på kemikalie baserede præventionsmetoder udelukkende for kvinder, er nødt til at trække i håndbremsen.

  Min mor døde af kræft i æggestokkene. Hun er overbevist om at det var forbundet til hendes brug af P piller. Andre – f.eks Poul Schlutter’s kone døde på tilsvarende vis. Og tusinder med dem.

  Der er ikke rigtig nogen model der virker, her. Disse hormoner trænger ind og laver ravage, hvor ganske enkle kondomer virker. Ydermere forhindrer kondomer en hel del veneriske sygdomme / kønssygdomme. Det forhindrer også HIV, og så videre. Selv pessar har denne effekt når anvendt med sæddræbende creme.

  Undervisning og gratis kondomer er den eneste vej frem. Mænd skal undervises, hands on, I at anvende kondomer. Det er måske kulturelt vanskeligt men det er den eneste vej frem.

  Og kvinder skal undervises i ikke at stå til når deres mænd opfører sig uacceptabelt og udsætter dem for vold, voldtægt, og anden tvang såsom økonomisk tvang ved at tjene og beholde penge for sig selv.

  Kvindefrigørelse skal styrkes sammen med dette her tiltag.

Der er lukket for kommentarer.