De kan hente vand i ørkenen

Et nyt projekt under ledelse af et datterselskab under General Electric har fundet ud af hvordan man kan udvinde den vand der er i luften – f.eks. i ørkenormråder.

Forskere ved General Electrics forskningslaboratorium i Niskayuna modtog for nylig 14,3 millioner dollars til at udvikle en ny teknologi, der har gjort det muligt for amerikanske tropper såvel som mennesker på humanitære missioner at skabe drikkevand ud af intet andet end luften omkring dem.

Programmet kaldes AIR2WATER og har til formål at støtte udviklingen af ​​kompakte, distribuerede systemer der vil involvere brugen af ​​nye materialer, der absorberer vand ud af den omgivende luft. Der er tale om et sæt termiske enheder og unikke 3D-trykte designs som kan producere nok dagligt vand til 150 mennesker, selv i ørkenmiljøer.

Der er mere end 1,1 mia. mennesker over hele verden, der stadig mangler adgang til rent drikkevand, mens ca. 2,7 mia. Er udsat for vandknaphed. Transport af rent og sikkert vand til disse steder over lange afstande og svært at krydse terræn er en reel logistisk forhindring. Læs mere her.