En tophemmelig historie om muslimer

Mange muslimer, i mange danske byer, har været utrolig aktive under julen med at dele gaver, mad, breve og glæde ud. En af dem er min gode ven imam Naveed Baig. Han har sammen med en række frivillige, samlet og delt julegaver ud. Til børnene på Rigshospitalet, hos Frelsens Hær, Mødrehjælpen mm. Han er ikke alene. Pizzaejere har delt mad ud til hjemløse. Jøder og muslimer har givet mad til alle på Københavns Hovedbanegård. Unge muslimer har kørt rundt med julegaver til trængte familier. Muslimer For Fred byggede broen mellem naboer med børnetegninger. Jeg kunne blive ved.

Men utrolig få medier har dækket disse skønne initiativer. Jeg er med på, at medierne skal prioritere deres spaltepladser i disse coronatider. Og at disse muslimer er op imod hård konkurrence om at få medieomtale, når der er en vaccine på vej og Brexit-aftalen har fyldt en del.

Men! Prøv at forestille dig, hvis en eller anden rabiat muslim havde sagt noget på sin sølle facebookside med få følgere. Noget negativt og hadefuldt om etnisk danskere, julen eller demokratiet, hvordan disse holdninger havde fundet plads på de etablerede mediers netsider og aviser. Tv og radiostationer havde lavede debatprogrammer, hvor vi andre muslimer skulle argumentere igen og igen for, at flertallet af danske muslimer ikke delte de holdninger.

Lad os nu se, hvad medierne har ellers brugt tid på at dække ang muslimer/etniske minoriteter her optil og under jul. Ja, det har været de høje smitte og indlæggelsestal ift corona. Få har skrevet, at grunden til flere med minoritetsbaggrund får corona er, at de udover at bo flere sammen i små lejligheder, OGSÅ arbejder i kritiske stillinger. Dvs. de er ansat i sundhedsvæsenet som læger, sygeplejersker, social og sundhedsassistenter. Eller er bus- og taxahauffører, rengøringsfolk, kiosk og pizzaejere, er kontrollører i metroen eller er ansat i ældreplejen. Nogen politikere har oven i købet koblet en verdensomspændende virus sammen med folks religiøse og kulturelle baggrund. Det er simpelthen håbløst!

Jeg skal ikke blande mig i mediernes prioriteringer, men som borger med minoritets og muslimskbaggrund, undre jeg mig over, hvorfor de positive historier, ikke på samme måde bliver beskrevet og delt med befolkningen.

Fjendebilleder og fordomme bliver bl.a. skabt af, at man kun læser negative og dårlige historier om bestemte befolkningsgrupper. Medierne har også et ansvar for at vise hele sandheden og nuancere virkeligheden.

Derfor deler jeg de positive og glædelige nyheder med mine 120.000 følere på sociale platforme og opfordre også dig til at gøre det samme!

Kilde: Øzlem Cekics Facebook-side

En kommentar til “En tophemmelig historie om muslimer”

  1. Mange etnisk danskeres gavmildhed i julen har også været ikke-eksisterende ! Gaveprincippet handler vel om at give med hjertet og i handling – uden nødvendigvis at ville ses i samtlige medier ?!!
    Men TAK for fælles indsats for at alle har det godt – helst uanset Jul eller hverdag !
    Kære Øzlem Cekic, alle savner vi positive nyheder i det hele taget, som er totalt fraværende i samtlige aviser.

Der er lukket for kommentarer.