Californien går til kamp mod høje medicinpriser

Mens et hætteglas med insulin koster omkring $ 30 i Canada, koster det samme glas $ 450 i USA. Dette er blot et eksempel på de skyhøje priser på receptpligtig medicin i Amerika, der er steget tre gange hurtigere end inflationen i løbet af det sidste årti.

Og mens generiske lægemidler (kopimedicin) kan hjælpe amerikanere med at spare penge, har selv generiske lægemidler oplevet højere priser end inflationen. Det er både et alvorligt helbredsproblem og et moralsk problem, når amerikanerne ikke længere har råd til de stoffer, de har brug for for at leve.

Staten Californien har derfor netop vedtaget et lovforslag, der giver staten mulighed for at fremstille sin egen generiske insulin – og andre receptpligtige lægemidler – for at øge adgangen til overkommelig medicin. Læs mere her.