Rwanda: fattigt land med effektiv corona-strategi

Rwanda er et godt eksempel på at også fattige lande kan have en effektiv corona-strategi. På trods af sine begrænsede ressourcer har Rwanda gjort alt, hvad der er i sin magt for at dæmpe spredningen af ​​coronavirus De startede indsatsen meget hurtig og gjorde brug af deres erfaringer fra HIV-kampagne. Tilfældige mennesker er blevet tilbudt test (stort set alle har sagt ja) og blev man registreret positiv blev straks sat i karantæne på en dedikeret COVID-19-klinik. Eventuelle kontakter, der betragtes som en høj risiko, er også i karantæne, enten på en klinik eller derhjemme, indtil de kan testes. Når det har kunnet lade sig gøre hænger det sammen med at borgerne har stor tillid til myndighederne. Siden optagelsen af ​​sin første sag i midten af ​​marts har landet med 12 millioner indbyggerer registreret lidt over 1.200 sager. Ohio har en lignende størrelse og har for nylig rapporteret cirka 1.200 tilfælde om dagen.

Læs mere her.