Doly gik til kamp mod skraldet og vandt

”Lad affaldet være. Det er myndighedernes opgave.” Sådan lød svaret til Doly, når hun luftede sine frustrationer over de bjerge af affald, der fyldte gaderne i det område af Bangladesh’ hovedstad Dhaka, som hun bor i.

Men myndighederne gjorde ikke noget. Og imens voksede bunkerne med affald – til fare for borgernes sundhed.

Til sidst indså Doly, at hun måtte tage sagen i egen hånd. Sammen med en veninde lavede hun et system for indsamling af skrald. De samlede en gruppe af frivillige. De arrangerede borgermøder, for at oplyse og diskutere muligheder med de mennesker, der bor i området. De mødtes med lokale myndighedspersoner for at få aftaler på plads om, hvor de kan smide affald. Og de lavede ordninger med frivillige, der tømmer skraldespande osv. 

Og det virker. Mængden af affald i gaderne er faldet markant. Og den lokale regering har nu valgt at støtte projektet. En drøm er gået i opfyldelse for Doly. Og den startede med en kursus, som Mellemfolkeligt Samvirke stod bag. Læs mere her.