Lokale energifællesskaber popper op

Brooklyn Microgrid i New York er protypen på lokale energifællesskaber hvor boligejere, der har solceller på tagene og sælger deres omskudsstrøm til naboen. Det er virksomheden LO3 der koordinerer de lokale initiativer og herfra siger Scott Kessler: ”Det, der overrasker mig mest er at det er fællesskabsfølelsen og ikke tilbagebetalingstiden der optager deltagerne mest”.  

Det er ikke kun i USA, der popper lokale energifællesskaber op. I f.eks. Tyskland her  rigtig mange familier og virksomheder allerede har investeret i solceller, batterier, små kraftvarmeværker og vindmøller. De er organiseret af lokale ildsjæle, som samarbejder med nye datadrevne virksomheder, der bruger blockchain-teknologien til at samle og samordne lokalt forbrug og produktion. LO3 har aktuelt. Læs mere her. Læs også her om muligheden for energifællesskaber i Danmark.