Toilet uden vand, der styrker sundhed og hjælper kvinderne

I mange landdistrikter i verden har folk ikke adgang til toiletfaciliteter. Det er ikke nogen løsning at de skal have de stærkt vandforbrugende toiletter som vi kender f.eks. i Danmark.   

Designeren Jenifer Colpas har i Columbia udviklet et unikt toilet, der er mere end bare et toilet. Det har flere kvaliteter. Det giver muligheder for at styrke kvinderne, det beskytter vandområderne og styrker sundheden.

Toilettet kan installeres med lokal arbejdskraft til en minimal pris. Det bruger slet ikke  vand men i stedet en blanding af lime, savsmuld og aske, som neutraliserer lugten om omdanner det til gødning. Endelig styrker et privat toilet kvinders stilling i samfundet for hvis der ikke er et toilet nogen steder er kvinder tilbøjelige til at trække sig tilbage. Læs mere her.