Kvinder sørger for solenergi i Indiens landdistrikter

Der er mere end 200 millioner mennesker i Indien uden adgang til energi. Det gøres der nu noget ved idet et selskab i et af landets vestlige stater hjælper med at sikre strøm og sikre at det bliver baseret på solenergi. De er nu i gang med at sælge soldrevne produkter til hundredvis af landsbyer. Virksomheden Frontier Markets ansætter kvinder med at sælge lamper, komfurer og endda tv’er, der kører på solenergi gennem et

program kaldet Solar Sahelis (Solar Friends). Ved at ansætte kvinder løser de et andet problem i Indien, da kun 22 procent af arbejdsstyrken i øjeblikket består af kvinder. Foreløbig 3000 kvinder sælger solcelleprodukterne og der er forventning om at over 1 mio. mennesker i landområder på den måde får energi fra solen. Læs mere her.