De hjælper enlige boligløse mødre ind i dyre tomme boliger

Der er 9 mio. boliger i Japan der står tomme. Der er over 4.5 mio enlige mødre der lever i fattigdom og uden egen bolig. Det er organisationen Little Ones nu blevet påskønnet for at gøre noget ved idet de har fået den ærefulde World Habitat Awards.
Det fungerer sådan: Little Ones sporer ejere af ledige boliger og hjælper dem med at ansøge om offentlige tilskud til finansiering af

renoveringsarbejder. Disse bevillinger er dog betinget af at de accepterer at leje ejendommene til en overkommelig pris i to år til lejere med lav indkomst, herunder enlige mødre, hjemløse og handicappede. Siden 2013 har Little Ones fundet indkvartering til mere end 200 enlige mødre i Tokyo, Osaka og Chiba. Lejere betaler typisk huslejer på 20 procent under markedsprisen.   Anerkendelsen vil sætte ekstra gang i at hjælpe flere boligløse mødre. Læs mere her.