“Sager der samler” – hverdagsaktivister i Aarhus

Sager der Samler er et hus for hverdagsaktivister. De er et fællesskab af borgere, der bakker hinanden op i at løse de problemer, de møder i deres hverdag. Resultatet er mod, handlekraft og initiativer der fornyer samfund og demokrati nedefra. De holder til i Århus bymidte hvor de dagligt er 10-15 mennesker der holder stedet åbent. De er 80 medlemmer og et par hundrede – af alle mulige afskygninger – der bidrager.  Et eksempel er Skraldecafeen der bruger madspild som en ressource. Et andet eksempel er Vaskeriet, der er en øvebane for udviklingshæmmede, der gerne vil have et arbejde. Økonomien fungerer som et sammenskudsgilde suppleret med indtægter fra projekter, hvor de samarbejder med andre omkring konkrete sager eller udvikling af ny viden. De modtager ingen faste tilskud fra offentlige eller private puljer. Læs mere her.