Costa Rica er et fyrtårn for klimakamp og social omfordeling

Costa Rica i Mellemamerika er  på vej til at stå som et håbets fyrtårn for fremtiden og vise, at det er muligt at skabe en ny og bedre verden. En verden, hvor oplysningstidens principper om fornuft, rationel tænkning, videnskab og frihed kan blomstre til gavn for alle. Sådan siger Nobelprisvinder Joseph Stiglitz.Landets 38 årige præsident Carlos Alvarado Quesada blev genvalgt med 60% af stemmerne og arbejder bl.a.  målrettet for at reetablere landets skove, har fredet en tredjedel af landets jord og gjort dem til beskyttede naturreserver og har desuden opnået at udvinde næsten hele landets elektricitet fra ren vandkraft.

Derudover er han godt i gang med at overvinde de store sociale uligheder i landet bl.a. ve den gratis offentlige sundhedssektor igennem uddannelsessystemet.

Den forventede levealder i Costa Rica er på nuværende tidspunkt højere end i USA og endda stigende. Læs mere her.