Reparation er en politisk handling

– Vi kæmper imod den indbyggede forældelse som vi ser i en række produkter og imod producenternes ønske om at vi ikke skal pille ved tingene når de ikke fungerer, men kassere og købe nyt. Vi ser det som en politisk handling. 

Sådan er meldingen fra Remakery, der ligger i hjertet af Edinburg i Skotland, og som har ekstisteret siden 2012. Udover at reparere tingene er det også en butik der forhandling istandsatte ting og så foregår der undervisning i hvordan folk reparerer deres egne ting.

Siden åbningen har Remakery sikret at 205 tons affald ikke kom på lossepladsen, men at ressourcerne kom i cirkulation Remakery er unikt, fordi det i modsætning til meget af reparationsbevægelsen, der er båret udelukkende af frivillige, er en levedygtig virksomhed med 11 medarbejdere og 10 frivillige. Sidste år havde butikken en indtjening på ca. 2 mio kr. – 30% fra tilskud, 70% genereret ved salg af møbler og elektronik, workshops og reparationsaftaler. Forretningens økonomiske levedygtighed gør det attraktivt som en model. I 2017 har Sophie Unwin, grundlæggeren af ​​Edinburgh Remakery, etableret et internationalt netværk. Her har hun har haft 53 henvendelser fra grupper, der er interesserede i at etablere lignende virksomheder i USA, New Zealand, Canada, Sydkorea, Østrig, Irland, Tyskland, Australien og andre steder i Storbritannien.

Læs mere her