Alken – en landsby der sprudler

Alken ved Ry i Midtjylland er en almindelig landsby. Der bor ca. 250 mennesker i ca. 100 boliger. Alligevel er det slet ikke nogen helt almindelig landsby. Besøg deres hjemmeside og du bliver helt svedt. De har f.eks. deres egen frivilligt drevne købmandsbutik som udover dagligvarer har en ordning med Kvickly i Ry således at de har en online-tjeneste så de varer de ikke har i butikken, leveres til butikken. De har eget bibliotek der udelukkende består af bøger som borgerne har fået i overskud og som man så bare kan hente og levere når det passer sig.  De har en borgerforeningen der sprudler af aktiviteter. Her er det modsatte af en døende landsby. De siger selv at alle truede landsbysamfund kan gøre som dem. Det er klogt at indgå i netværk flere landsbyer sammen. Det har de gjort i foreningen Liv i Landsbyen.