Fairphone vinder guld på Cannes Lions for bæredygtigt design

Cannes Lions er en slags ”Oscar” for industriet nytænkning. FairPhone, er en mobiltelefon man selv kan skille ad og reparere. De er gået i alliance med IfixIt, som er folk, som ønsker at hjælpe med at reparere selv i stedet for at kassere. FairPhone er en social virksomhed med et mål om at udvikle en smartphone,  der er designet og produceret med minimal skade på mennesker og natur. Firmaet er baseret i Amsterdam, Holland  , og er støttet af Waag Society, der er en fond, hvis formål det er at støtte eksperimenter indenfor moderne teknologi. Hovedformålet med at grundlægge Fairphone, var at skabe en mobiltelefon, der ikke indeholder konfliktressourcer, (der i mobiltelefoner typisk er guld, tin, tantium og tungsten)  og fremstillet under rimelige arbejdsvilkår for alle i produktionen. Virksomheden har eksisteret siden 2013 og producerer årligt 160.000 langtidsholdbare telefoner.

Læs mere her