Empati begrænser omfanget af kriminalitet

Empati ændrer samfundet. Det er historien om en lille by Walla Walla i staten Washington. Det startede på den lokale high school for elever der var smidt ud fra andre skoler. Her skabte personalet et miljø bygget på empati der anerkender traumer fra ​​barndommen i håndteringen disciplinære problemer. Et år efter “traume-informeret pleje” startede øgedes gennemførelsesprocenten med 30 procent og udelukkelser fra undervisning faldt med næsten 85 procent.

I dag har det lokale elselskab, politiet og andre organisationer forpligtet sig til at øge bevidstheden om traumatiske barndomsoplevelser og give interne ressourcer til at fremme et sikkert og sundt samfund. Byen har taget skolens erkendelser til sig om at barndommens traumer kan forårsage f.eks.  alkoholisme, stofmisbrug, depression og selvmord – og der kan konstateres et markant fald også i omfanget af kriminalitet.

Læs mere her.