Store supermarkedskæder i Storbritannien tilbyder penge for at genbruge ’gadgets’.

UK detail giganter konkurrerer om, at tilbyde den højeste pris for genbrugt elektronik. Det vurderes, at en stor del af den britiske befolkning har mange gamle mobiler, kameraer, udgåede spillekonsoler, tv og lignende liggende derhjemme i skaber og skuffer. Asda (Britisk supermarked) er en af mange supermarkedskæder i UK som opfordrer kunderne til at bytte deres elektronik for kontanter.

Detail giganter kan derefter profitere, enten ved direkte videresalg eller genbrug gennem et specialist firma, der kan udvinde sjældne metaller til brug i ny produktion. Marks and Spencer blandt andre firmaer tilbyder også kunderne mulighed for at donerer en procentdel, eller hele værdien, af deres brugte elektronik til velgørenhed.

Elektronik bliver også genbrugt i Danmark, men der er kun få virksomheder som tilbyder kontant betaling for udrangerede gadgets. Firmaer som Nokia trækker mest på folks miljøbevidsthed ved at opfordre til at afleverer gamle mobiltelefoner i deres butikker. I forvejen har man i mange år kunne aflevere elektronik på de kommunale genbrugsstationer men dog uden at omsætte det i klingende mønt. Dog tager Miljø- og Energicenteret i Høje Taastrup gerne imod brugte mobil telefoner, da værdien bidrager til at støtte børneulykkesfonden.

Læs hele artiklen (på engelsk) The Guardian
Læs her; Marks and Spencer
Læs om sammenligning af genbrugt elektronik priser; Recycle your Gadget