For 600 kroner økologi, tak!

Sidste år brugte hver dansker 600 kroner på økologiske produkter og tendensen er opadgående. I Europa er det kun schweizerne, der overgår os

Med et så højt forbrug er der god grund til at kippe med flaget. Vi giver den på alle tangenter – vi køber alt fra abrikoser til ålerøget spegepølse, bare Ø-mærket er synligt.

De 600 kroner svarer til, at vi bruger 6,4% af vores madpenge på økologiske madvarer. Forbruget er, efter en stagnerende periode fra slutningen af 1990’erne til 2005, kraftigt stigende. Og dét på trods af finanskrise.

Som altid dækker de 6,4% over store forskelle i forbrugergruppernes køb. Eksempelvis går ca. 71% af al øko-mad i de Overbeviste, Positive og madengageredes gryder, selvom de kun udgør ca. 37% af husholdningerne. Læs meget mere om forbrugsvaner og udviklingen i økologisk forbrug i bogen Økologiske fødevarer – hvor bevæger forbrugerne sig hen?, som både kan downloades eller bestilles hjem: htm@foi.dk.

Læs også > Urban og Internationalt Forskningscenter for Økologisk Jordbrug