Nu sker der noget med drivhusgasserne i Sydafrika

Regeringen i Sydafrika har vedtaget landets første omfattende klimalovgivning, der kræver at samtlige byer udarbejder en tilpasningsplan for at opfylde landets forpligtelser i Paris-aftalen.

Sydafrika er blandt verdens 15 største udledere af drivhusgasser; 83% af landets udledning kommer fra afbrænding af kul. I 2022 vedtog den sydafrikanske højesteret, at sydafrikanske borgere har ret til ren luft og et sundt miljø, hvorfor luftforurening fremover bliver forfatningsstridig.

Mængden af tagmonteret solcellekapacitet i Sydafrika er mere end fordoblet på to år; fra 2,3 GW i 2022 til 5,8 GW i 2024. Der er nu sammenlagt 12 GW vedvarende energi i landet, og udviklingens hastighed ses bl.a. som en reaktion fra privatsektoren på de mange strømsvigt der har plaget befolkningen.

Kilde: ActualNews

En kommentar til “Nu sker der noget med drivhusgasserne i Sydafrika”

  1. Det er væsentligt at vi begynder at få mere styr på vores helt igennem fejlagtige opfattelse af Co2 som en stærkt skadelig gasart.

    Vi befinder os helt evident i en situation hvor klimaet har forandret sig, hvor temperatur er stigende, og hvor daglige og sæsonmæssige temperatur udsving er stigende.

    Men vi har nu hørt nok om Co2. Problemet er ikke Co2 men mangel på træer..

    Den relativt lille mængde co2 som vi mennesker udleder i 2024, kan absorberes af den originale mængder af træer på jordkloden som det var i 1830.

    Men vor slagtning af 51% af al skovvækst af forskellige grunde, er en af hovedårsagerne til klimaforandringerne.

    Jeg tror det var her på positive nyheder vi kunne se gengivet at den forhøjede Co2 mængde har bevirket at 13% af jordens tørre områder nu begynder at se plantevækst. Årsagen har overrasket forskere, klimatologer, biologer i lige mål.. Vi har ikke i egen tid set tilsvarende udvikling, og biologer har været hurtigt ude med forklaringen, nemlig at planterne i den højere co2 koncentration langt lettere kan absorbere Co2’en med mindre pore-åbning og dermed kan planter som ved lavere co2 niveau ikke kan vokse i de tørre områder, nu overleve der, fordi de så ikke fordamper så meget vand.

    Det betyder jo så også at vi begynder at læne os op ad en anden forklaring på Sahara.

    Landet ligger også sådan at jordkloden var på vej imod et punkt med for lav co2 til at planter kan vokse, nemlig 150ppm. Det betyder at en højere co2 værdi ville kunne de Sahara genopstå som grønt område helt af sig selv, og at trægrænsen i bjergene fortsætter opad som den har gjort i de senere årtier på grund af samme Co2 stigning.

    Træerne gror ikke ind i himlen. Heller ikke i den her historie.

    Et væsentligt og totalt overset problem med fossilt brændstof er radioaktivitet. Når vi graver og borer og pumper olie op, kommer der radioaktive isotoper med op. Dem brænder vi så af og spreder over hele verden. Den del af showet er en historie for en anden dag, men den er langt værre end den lille prut af Co2 vi lige nu udsender og som åbenbart er yderst gavnligt for netop alt grønt på jorden inklusiv træerne.

    David Svarrer
    dsvarrer@skyfi.energy

Der er lukket for kommentarer.