De vinder international anerkendelse for at bidrage til en bæredygtig verden

World Economic Forum har tildelt den prestigefyldte pris ”The Circulars 2019” til den danske energivirksomhed Schneider Electric for dens bæredygtige virksomheds-setup .

En stor international anerkendelse er tilfaldet energivirksomheden Schneider Electric, som i Danmark har hovedsæde i Ballerup. Således er virksomheden i den schweiziske by Davos blevet tildelt prisen ”The Circulars 2019” af henholdsvis World Economic Forum og Forum of Young Global Leaders. Prisen bliver givet til Schneider Electric for virksomhedens cirkulære initiativer og bidrag til at skabe en mere bæredygtig verden.

Ifølge Schneider Electrics adm. direktør i Danmark, Helene Egebøl, er prisen en understregning af, at det som virksomhed er muligt at tage stilling til verdens klimaproblemer og ikke mindst at gøre en forskel.

”Vi er enormt glade for at blive anerkendt med denne pris, fordi den er et bevis på, at vi ikke kun taler om bæredygtighed, men at vi rent faktisk handler. Produktudvikling og vidensdeling inden for energioptimering, bæredygtighed og cirkulær økonomi er selve Schneider Electrics eksistensgrundlag. Derfor er det en del af virksomhedens DNA altid at agere bæredygtigt,” siger hun.

Direktøren henviser i den forbindelse til, at Schneider Electric rådgiver om og leverer løsninger vedrørende energistyring, energioptimering og bæredygtighed til både danske og udenlandske virksomheder. Men også når det kommer til Schneider Electrics interne processer spiller miljøhensyn og bæredygtighed en stor rolle. Sidstnævnte er tilfældet på blandt andet virksomhedens fabrik i Ringsted, hvor genbrug af plastic er en afgørende del af produktionen.

”Det er en klar prioritet at reducere mængden af energi, vi forbruger, og hvor meget spild vi har, når vi producerer vores produkter. Vi genanvender fx spildplast fra produktionen og fører det tilbage i processen, så der går så lidt råmateriale som muligt til spilde, uden at det har indvirkning på kvaliteten af produktet,” fortæller Mogens Auchenberg, plan director hos Schneider Electric i Ringsted.